the BLOG of the.........Greek Autonomic STUdents-community in DUisburg

Dienstag, 2. März 2010

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;;;;;

Όταν ο ατμός ως κινητήριος δύναμη μπήκε στη βιομηχανία απολύθηκαν χιλιάδες ως υπεράριθμοι. Ξέσπασαν ταραχές. Επειδή καμία οργανωμένη ομάδα δεν είναι δυνατόν να ζει σε διαρκή αναστάτωση, οι κοινωνίες επέβαλαν το οκτάωρο και την Κυριακή αργία. Η βιομηχανία χρειάστηκε εργαζόμενους και η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Σήμερα με την έκρηξη της παραγωγής, επειδή μπήκαν ο αυτοματισμός και οι κομπιούτερ, η ισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης έχει διαταραχθεί. Επανήλθαμε στην εποχή της εισόδου του ατμού στην παραγωγική διαδικασία.

Πώς πρέπει να αντιδράσουμε; Μα η συνταγή είναι γνωστή: μείωση των ωρών εργασίας ώστε να εργαστούν περισσότεροι και να υπάρξει κατανάλωση από παραγόμενα αγαθά. Έτσι θα τονωθεί η ζήτηση, το οξυγόνο της παραγωγικής διαδικασίας, κάτι που αναντίρρητα συμφέρει και τον παραγωγό. Πάντα σε διεθνές επίπεδο. Οι μεγάλες ομάδες κρατών, π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι σε θέση να κάνουν πράξη μια τέτοια τολμηρή ενέργεια. Βεβαίως, όχι η σημερινή Ε.Ε. Η αλλαγή βρίσκεται στα χέρια των λαών. Φυσικά, λιγότερος χρόνος εργασίας δεν σημαίνει και μικρότερες αποδοχές.

Εγώ προσωπικά θα πρότεινα (χρόνια τώρα) τέσσερα οκτάωρα την εβδομάδα αντί για πέντε, και τριήμερο αργία!

Σε αντίθεση με αυτό όμως το σύστημά τους τι κάνει; Άλλους τους απολύει με εξ' ολοκλήρου διακοπή των αποδοχών και άλλους τους μειώνει ΚΑΙ τις ώρες εργασίας αλλά ΚΑΙ τις αποδοχές. ΜΠΡΑΒΟ!!!

ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ!!!! ΖΩΑ!!!!

..περιμένω τα σχόλιά σας!!!

μασπα

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen